Derfor skal du stadig huske søvnen på din ferie

Derfor skal du stadig huske søvnen på din ferie

Dette indhold er sponsoreret 

Når man er ude og udforske den store, vide verden, så kan man hurtigt komme til at nedprioritere sin søvn. Der er så meget fedt man kan se, flotte attraktioner, strande og naturområder, som skal tages ind og fotograferes. Der er sikkert også et natteliv, der skal opleves og så en tidlig morgen ved vandet næste dag. Men søvnen er stadig vigtig, for i sidste ende vil din krop takke dig. Vi bruger altså helt op til en tredjedel af vores liv på at sove i gennemsnit. Det kan derfor også betale sig at gøre det lidt luksus for sig selv og sørge for, at søvnen bliver god, for eksempel ved at tjekke topmadrasser test ud her. Du kan også læse med i denne artikel, og blive klogere på hvorfor den tredjedel af dit liv, er så vigtig.

Din koncentration og produktivitet bliver påvirket

Søvnen er vigtig for rigtig mange aspekter af vores hjerne. Når du sover, så har din hjerne mulighed for at restituere og gøre sig klar til endnu en spændende dag med massere nye oplevelser og indtryk. Får du ikke den søvn, du skal bruge, har hjernen ikke mulighed for at lade op, og det kan gå ud over din koncentration og produktivitet. Din kommende dag på ferie vil være præget af underskud og ingen motivation til at bestige det bjerg eller besøge den lokale bazar, som du ellers så frem til. 

Søvnen gavner vores immunsystem 

En anden vigtighed ved søvnen er, at den kan have stor betydning for dit immunsystem. Søvnunderskud kan medføre sygdomme som diabetes, hjerteanfald og andre hjertesygdomme. Mange undersøgelser viser, at folk som sover længere og bedre får den slags sygdomme meget mere sjældent. Generelt får man bare flere infektioner, hvis man ikke sover nok – hvilket man selvfølgelig ikke ønsker, når man er i udlandet. Det er problematisk med et andet sundhedssystem og en sprogbarriere, hvis man pludselig skal indlægges eller bruge lægehjælp.

Dine fysiske egenskaber bliver forbedret med ordentlig søvn

Søvn er også et afgørende faktor for dine fysiske egenskaber. Hvis man ønsker at forbedre sit fysiske udseende i form af vægttræning, vil løbe et marathon eller blot kunne løbe de 5 kilometer, så er søvnen virkelig vigtig. Det er her kroppen og dine muskler har mulighed for at restituere og genopbygge. Omvendt har din krop ikke overskud til motion, hvis du ikke har fået sovet nok. Du kan også få lyst til massere sukkerholdige madvarer og massere kopper kaffe, hvis din krop mangler energi i form af søvnunderskud. Det kan føre til vægtforøgelse.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *