Lad fagforeningen sikre dine ferievilkår

Lad fagforeningen sikre dine ferievilkår

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange gode grunde til at være medlem af en fagforening. Som medlem får du støtte, rådgivning og personlig hjælp til de svære situationer på arbejdspladsen – både når det gælder lønforhandlinger, rettigheder og ferie. Og netop ferie er et af de emner, som fagforeningerne spiller en stor rolle inden for. De fleste fagforeninger har nemlig fordelagtige ferieordninger, som sikrer, at man kan tage de uger fri, der passer en bedst. Derudover tilbyder mange den såkaldte feriehjælp, hvor fagforeninger yder økonomisk støtte til ferien.

Ferieloven for fagforeningsmedlemmer – hvad skal man være opmærksom på?

Ferieloven for fagforeningsmedlemmer er en lov, der regulerer, hvor meget ferie medlemmer af en fagforening, for eksempel en sygeplejerske fagforening, har ret til. I Danmark giver ferieloven generelt medlemmerne ret til 5 ugers ferie om året.

Derudover er der nogle særlige regler for, hvornår man som fagforeningsmedlem kan holde ferie. Ferieloven for fagforeningsmedlemmer siger nemlig, at man kun kan holde ferie i perioden 1. maj til 31. august eller i den periode, der er angivet i medarbejderens ansættelseskontrakt. Dette betyder altså, at man ikke kan holde ferie udenfor disse perioder, medmindre man har en særlig aftale med sin arbejdsgiver.

Hvilke fordele har man som medlem af en fagforening?

En fagforening kan have mange forskellige fordele for sine medlemmer. En af de største fordele ved at være medlem er, at man som medlem har mulighed for at påvirke sine egne arbejdsforhold og vilkår. Dette kan blandt andet ske gennem dialog og forhandlinger med virksomhedens ledelse eller bestyrelse. Medlemmerne af en fagforening har også mulighed for at stille krav til virksomheden om bedre løn- og ansættelsesforhold, fleksible arbejdstider med videre. Endelig er det også ofte billigere at tegne forskellige former for forsikringer via fagforeningen end det er direkte hos selskaberne. Fagforeningerne har ofte aftaler med forskellige selskaber, der giver rabat til foreningsmedlemmerne på forsikringer.

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige fagforening?

Der er mange grunde til, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige fagforening. For det første er fagforeningen med til at sikre, at man som lønmodtager bliver behandlet ordentligt af sin arbejdsgiver. Dette gælder både i forhold til løn, men også i forhold til arbejdsforhold generelt. En fagforening kan desuden være med til at sikre, at man har de bedst mulige vilkår på arbejdet, hvis man bliver opsagt eller skal finde et nyt job – eller hvis man bliver syg og dermed ikke kan fortsætte som tidligere.

Sidst med ikke mindst, så er det oftest en fordel at vælge en fagforening inden for sit eget fagområde, der er stor forskel på for eksempel at være økonom og sygeplejerske, og derfor er den nødvendige hjælp også forskellig.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *