Stigende antal af elbiler øger behovet for ladestandere i sommerhusene

Stigende antal af elbiler øger behovet for ladestandere i sommerhusene

Det danske sommerhusmarked har oplevet en markant vækst, og det har elbilmarkedet også. Dette har medført et stigende behov for opladningsmuligheder i de danske sommerhusområder. 

Sommerhusmarkedet bliver større

Ferieudlejernes Brancheforening har lavet en opgørelse der viser, at i Danmark er der over 200.000 sommerhuse, hvor 40.000 er til udlejning. Af de 40.000, formidler Ferieudlejernes Brancheforening omkring 90 procent. Dette svarer til, at i et normalt kalenderår vil der cirka være 20,7 millioner sommerhusudlejninger i Danmark, hvoraf tyskerne er den hyppigste lejer, da de står for omkring 13 millioner af bookingerne. 

Elbilmarkedet har været med til at påvirke den måde, den måde vi drive sommerhus på. Gæsterne ankommer i stigende grad i elbiler, og har en forventning om en nem og sikker lademulighed. Derfor er det essentielt for sommerhusområderne, at der bliver sat markant flere ladestandere op i sommerhusområderne.

Det nye søgekriterie

Udlejningsbureauerne efterspørger, at der blandt sommerhusområderne kommer fart på opsætningen af ladestanderne til de danske udlejningssommerhuse, således gæsterne kan oplade deres elbil problemfrit. Den markante stigning på elbilmarkedet, har medført at et af søgekriterierne for at vælge sommerhus er, at der en ladestander tilgængelig. Ligesom at WIFI er blevet en forventning i sommerhusene, så er ladestanderne ligeledes ved at blive et krav når sommerhusene skal bookes.  

Der er mangel på ladestandere

Der er mangel på ladestandere, og det kan selv de største udlejningsbureauer mærke. Efterspørgslen er stigende fra år til år, og det forventes at de vil stige kraftigere med tiden. En risiko ved at, man ikke hurtigt nok får etableret ladestandere hjemme i sommerhusene, er at lejerne kommer til at bruge en almindelig stikkontakt, hvilket kan ende med forhøjede temperaturer og brand i værste tilfælde. Derfor kan den mormor-lader som man får med når man køber en elbil, skal ikke betragtes som den optimale løsning til opladning af elbilen. Mormor-laderen skal mere anses som en nødløsning, hvis der ikke er andre muligheder for at oplade elbilen. 

Giver det en ketchupeffekt? 

Rambøll har udarbejdet en rapport for Dansk kyst- og Naturisme. Rapporten viser at der kan opstå en kraftig ketchupeffekt, hvad angår hvor mange elbiler, som vil komme til sommerhusområderne i 2030. Der er blevet opgjort et minimumsscenarie, som siger at elbilerne vil stå for 18 procent af alle bilrejsende. Maksimumscenariet viser, at 41 procent af turisterne kører i elbiler 2030. Dette er svarer til at der vil ankomme enten 19.500 eller 45.000 elbiler i kyst- og naturområderne pr. dag i sommermånederne, hvilket giver et akut behov for flere ladestandere i de kystnære områder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *