Få ekstra lommepenge med på ferie – planlæg familiens energiforbrug

Få ekstra lommepenge med på ferie – planlæg familiens energiforbrug

Dette indlæg er sponsoreret.

Når først ferien er bestilt og betalt, og planlægningen er påbegyndt, er det bare en lidt rarere følelse at vide, at man ikke skal vende de sidste euro for at kunne købe en is de sidste dage af ferien. Ved at skabe nogle gode og energibesparende vaner i løbet af hele året, kan I være sikre på at kunne tage lidt af de sparede energipenge med ud at rejse.

I artiklen her giver vi en indsigt i, hvad de gode vaner kan bestå af, og forhåbentlig føler du dig til sidst inspireret og kan afslappet tage familien med på jeres ferie med en ekstra mønt på lommen.

Benyt jer af de variable elpriser

For at få de billigste elpriser er det værd at kigge efter, hvornår det er billigst at bruge strøm i løbet af døgnet. Nogle af de helt store strømslugere i de danske hjem er tøjvask og madlavning, som oftest foregår på samme tid, dvs. når de fleste har fri fra arbejde og lige er kommet hjem – typisk mellem 16-18. Hvis I er i stand til at spise lidt senere og evt. indstille jeres vaskemaskine til at vaske om natten eller om formiddagen, vil I opdage, at efterspørgslen på strøm er mindre, og prisen derfor er lavere.

I forbindelse med tøjvask er det også værd at holde øje med, at maskinen bliver fyldt helt op hver gang, så der ikke skal vaskes flere gange og bruges unødvendige kilowatt-timer. Ligeledes er tørretumbleren en stor strømsynder, så hvis det er muligt, er et elsparetip at hænge tøjet op på gammeldags manér – det sparer på elregningen, ligesom det er den bedste løsning for miljøet.

Sluk for lyset, og skru ned for varmen

Det er lidt nogle gamle travere af nogle råd, men når de bliver ved med at blive nævnt, er det, fordi de ikke altid bliver fulgt, og en venlig gentagelse gør forhåbentlig det modsatte af skade.

Sluk lyset, når I forlader et tomt rum. Det vil komme bag på de fleste at få at vide, at ud af det samlede elforbrug i et dansk gennemsnitshjem udgør belysning omkring 12 %. Det betyder, at der her er gode besparelser at hente, hvis I, i familien lærer hinanden at vænne jer til, I kun har lyset tændt, når nogen har glæde det. Er ingen i rummet, så lad det forblive mørkt.

”Er ingen i rummet” er også en god huskeregel at gå efter, når det kommer til opvarmning af boligen. I det store tidsinterval, der går mellem, at de sidste i familien er taget på arbejde eller i skole, til den første kommer hjem igen, er der ingen rigtig god grund til at have den samme høje temperatur i huset, som når huset er fyldt med mennesker. Selvfølgelig svinger det fra bolig til bolig, men en fornuftig tommelfingerregel siger, at for hver grad temperaturen bliver sænket i en husstand, får man en besparelse på fem procent på gasregningen.

Egentlig handler energibesparelser om at kigge på familiens vaner og forbrugsmønstre. Hvor kan vi lægge en minimal indsats uden at gå på kompromis med komfort? Og hvor kan vi spare et par månedlige kroner, der senere på året kan veksles til en ekstra kugle i ferieisen?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *