Disse fem ting bør du være opmærksom på, når du tester dig selv for corona

Disse fem ting bør du være opmærksom på, når du tester dig selv for corona

Dette indhold er sponsoreret

Hjemmetests for corona bliver mere og mere udbredte at anvende som et middel til at bryde smittekæder. En nem og hurtig test derhjemme kan give dig et øjebliksbillede af, om du er smittet, og er derfor en god idé at bruge forud for et møde, en arbejdsdag eller en aftale med familien. En hjemme coronatest har helt sikkert mange fordele, men der er også nogle ting, som du bør være opmærksom på, når du anvender en selvtest.

De er ikke lige så pålidelige som PCR-test

Vær opmærksom på, at sandsynligheden for at få et negativt resultat, selvom du rent faktisk er smittet med corona, er større for en selvtest sammenlignet med en PCR-test. Du bør derfor stadig følge myndighedernes retningslinjer, selvom du er testet negativt på en hjemmetest. Har du symptomer, er nærkontakt eller er testet positiv på en selvtest, bør du altid få en PCR-test. Selvom hjemmetesten er mindre følsom end en PCR-test, anbefales de stadig af myndighederne, fordi de gør det lettere at teste hyppigt og dermed bryde smittekæder.

Brug kun tests af ordentlig kvalitet

Med øget efterspørgsel af et produkt stiger antallet af udbydere typisk også, og det er ikke altid, at kvaliteten følger med. Derfor kan du risikere at købe en selvtest, som ikke er af ordentlig kvalitet. Køb derfor kun hjemmetests med CE-mærket, og som har en dansk brugsanvisning. 

Du kan ikke bruge dem som coronapas

Resultatet fra den test, du tager derhjemme, bliver ikke registreret i nogen systemer. Det betyder, at du ikke kan bruge en negativ selvtest som coronapas.

Sørg for at følge brugsanvisningen

Testens resultat kan selvfølgelig kun bruges, hvis du har sørget for at tage testen helt korrekt. Læs derfor brugsanvisningen grundigt igennem, inden du går i gang med at teste dig selv. Sørg for at stikke podepinden så langt op i næsen og i så lang tid, som der er angivet i brugsanvisningen. Du får typisk testens resultat inden for 15 – 30 minutter. Venter du alt for længe med at aflæse testen, kan du ikke længere stole på resultatet. 

Vær opmærksom på hygiejnen

Den sidste ting, du skal være opmærksom på, når du tester dig selv, er den gode hygiejne. Det er en god idé at spritte hænder, inden du går i gang med at pode dig selv. Du må ikke røre for enden af podepinden, og det er også vigtigt at rengøre det område, som testen skal ligge på.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *