3 gode tips til at finde internet, når du rejser

3 gode tips til at finde internet, når du rejser

Dette indhold er sponsoreret

Internettet er en kæmpe del af vores hverdag, og det har det været i lang tid. Vi er blevet så vant til at kunne komme på nettet uanset tid og sted. Ligemeget om det handler om lægge et lækkert feriebillede på story, finde vej til den nærmeste strand eller turistattraktion, eller se lidt Netflix i skyggen efter en lang dag, så kan vi næsten ikke undvære internettet – heller ikke på ferien. Derfor er det smart at vide hvor, man kan finde internet, for at undgå at få dyre regninger for at have slået dataroaming til i udlandet. Det kan man løse på flere måder, bl.a. med et mobilt bredbånd eller andre gode tips, som du kan læse om her.

Mobilt bredbånd

Mange kender sikkert allerede til det, men med mobilt bredbånd er du altid sikret trådløs adgang til nettet – også selvom der ikke er garanteret wifi det sted, du opholder dig. Det mobile bredbånd bruger nemlig 4G-forbindelsen, i stedet for kabler i jorden, og derfor kan du bruge mobilen lige præcis som du plejer. Det er næsten som at ligge på sofaen derhjemme, når man stadig kan se sin yndlingsserie på et tog ned gennem Europa eller i en campingvogn på Bornholm. Så vil du kunne streame, shoppe, like og tagge løs på hele ferien, så er mobilt bredbånd nok lige noget for dig. 

Lufthavnens wifi 

Et godt sted at lede efter wifi på ferien kan være i lufthavnen. Flere og flere lufthavne lancerer gratis trådløst internet, fordi der er virkelig mange, der efterspørger det. Men det er dog ikke alle steder, at det er noget, man kan få gratis. Det er også typisk, at man kan få en mindre periode gratis, eksempelvis 15 min. eller 1 time, og herefter koster internetbrugen et vis antal penge. Men det skader aldrig at tjekke, om den givne lufthavn har internetforbindelse ved at gå ind under Wi-Fi på sin telefon og tjekke mulige netværk. 

En lokal café eller butik

Efterhånden er det de færreste caféer, restauranter eller kaffebarer, som ikke tilbyder wifi til kunderne. Ofte vil der hænge et skilt eller stå et lille kort på bordene eller ved disken med stedets wifi navn samt kode. Men selvom der ikke er et decideret skilt, kan det stadig godt være at internet er en mulighed på spisestedet. Så vær ikke bleg for at spørge personalet efter gratis internet – lær eventuelt at sige sætningen på det pågældende sprog. Så bliver tjeneren nok imponeret og er måske mere tilbøjelig til at give koden ud!

Også mange butikker har wifi – især de større kæder vil ofte have et netværk, man kan hoppe på.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *