Tips til den perfekte storbyweekend i Athen

Tips til den perfekte storbyweekend i Athen

Annonce

Grækenland er en fantastisk feriedestination, der byder på uendelige solskinstimer, smukke strande og store natur- og kulturoplevelser. Der er ikke noget at sige til, at så mange danskere booker Rejser til Grækenland, når kalenderen tillader det, men hvad med at skippe øerne og i stedet tage et kig på fastlandet, nærmere bestemt på den græske hovedstad? For selvom der er skønt på Kreta, Santorini og Korfu, så kan Athen altså noget helt særligt, når det kommer til at indfange en mere nutidig græsk stemning. Det er måske en af de mest undervurderede storbyer, vi har i Europa, hvilket på mange måder kun er en fordel, fordi det giver følelsen af, at man kommer til et mere uopdaget sted, som man (udover ved de store attraktioner) kan opleve i fred for de værste turisthorder.

Oplev antikkens by

Godt nok blev der lige sagt ‘fred for turishorder’, men hvis man er bare den mindste smule historieinteresseret eller bare godt kan lide klassisk kunst og arkitektur, er det et must at sætte tid af til at se Akropolis – det antikke tempel, der tårner over byen, og som er et af de mest velbevarede eksempler på antikkens byggestil, der findes. Selvom det er et velbesøgt sted, behøver det ikke tage mere end et par timer, hvis man vælger et godt tidspunkt på dagen. Vil man have flere historiske inputs, er der masser at tage fat på i Athen. Selv en lille gåtur i den ældste del af byen, Plaka, kan føles som en tidsrejse.

Gå på opdagelse i den pulserende metropol

Athen er dog meget mere end et antikt museum. Tag til kvartererne Psirri og Monastiraki, hvor der altid er fest og farver – særligt i de sene timer, og gå på opdagelse i det yngre kvarter Exarchia, hvor man får kant og urban stemning for alle pengene. Hvis I har brug for et hvil fra det til tider hektiske storbyliv, så hop på sporvognen og tag et smut ud til kysten. Her kan I ustresset nyde stranden og senere spise på en af de mange lækre fiske- og skaldyrsrestauranter, som ligger med en smuk udsigt over havet.

Mere end bare gyros

Man kan ikke tale om Grækenland uden at tale om græsk mad, som af en eller anden grund bare fungerer bedst i Grækenland. Råvarerne er friske og saftige, og selv en simpel tomatsalat med feta og oliven smager bare himmelsk. Men der er meget mere at komme efter i Athen, hvor det er let at finde restauranter med et mere moderne twist, der kan overraske smagsløgene, hvis man som de fleste primært har spist på de græske øer. Vi kommer selvfølgelig ikke udenom gyros’en, den græske shawarma, som findes overalt, og som er det oplagte og budgetvenlige valg til en hurtig frokost. 

Til sidst er der ikke andet at sige end yamas! (selvfølgelig i den græske nationaldrik ouzo).Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *